Västkustens Osteopati startades i mars -2015 och drivs av mig Alexander Berntsson. I december -2016 omvandlades företaget till ett aktiebolag och är således den nuvarande bolagsformen. 

Jag är utbildad Osteopat och har genomgått en 4-årig utbildning på Skandinaviska Osteopathögskolan i Göteborg och erhållit titeln ”Bachelor of Science” i Osteopati.

Jag bedriver min klinik och tar emot patienter i ett litet mysigt rum precis vid vattnet i Tumlarens Bad & Rehabilitering's kompletta anläggning i Väjern/Kungshamn. Jag har också en nyrenoverad mottagning i Bovallstrand, även den med havsutsikt från fönstret, dit man kan komma på behandling. Hit kommer patienter från hela Bohuslän (Sotenäs, Lysekil, Munkedal, Uddevalla, Tanum m.m).  

Utöver Osteopati är jag väldigt intresserad av olika typer av träning och har därför genomgått ett flertal vidareutbildningar i bland annat idrottsmedicin, anatomi, fysiologi och träningslära. Under 2019 genomförde jag bland annat en utbildning inom nutrition och kan numera även titulera mig Lic. Kostrådgivare. Jag har själv en bakgrund inom idrottsvärlden som fotbollsspelare för bland annat IFK Göteborg, Västra Frölunda och Kungshamns IF och det var i den första av nämnda klubbar som mitt intresse för Osteopati väcktes från första början. I klubben fanns det nämligen en osteopat som hade i uppgift att sköta all typ av rehabilitering och förebyggande träning i laget, eftersom olika typer av muskuloskeltala skador är väldigt vanligt inom elit-idrotten. Jag, likväl som de flesta andra, råkade ut för just detta och det var under min egen rehabilitering och frekventa kontakt med osteopaten som fascinationen och intresset för kroppen och hur allt hänger ihop började. Det blev då ganska snabbt uppenbart för mig att möjligheten att kunna jobba som osteopat på heltid med att försöka hjälpa människor och lindra deras besvär är mitt drömjobb. Det faktum att ingen person är den andra lik och att alla har olika förutsättningar gör det hela ännu mer fascinerande och kräver att varje behandling måste skräddarsys beroende på vem det är som kommer in genom dörren. Det kräver att man hela tiden är ödmjuk och strävar efter att utöka kunskapen om kroppen varje dag, för att på så sätt kunna erbjuda en så effektiv behandling som möjligt. Att jobba som osteopat är i mina ögon därför väldigt utmanande och stimulerande.  

När man kommer på behandling till mig tycker jag att det är viktigt att man ska känna att man är i goda händer. Att man kan känna ett förtroende och en tillit helt enkelt. För om vi arbetar tillsammans och strävar mot samma mål kommer vi att nå betydligt bättre resultat. Kroppen är en helhet och har en fantastisk förmåga att läka sig själv, ibland behöver den bara lite hjälp på vägen! 

Alexander Berntsson

Osteopat D.O, BSc (Hons).

Licensierad Kostrådgivare. 

Personlig Tränare.

Jag är medlem i Svenska Osteopatförbundet och innehar ansvars- och personförsäkring.

FullSizeRender%2B4.jpg